Administrația Națională de Meteorologie anunță luna august va fi una fierbinte pentru România. În prima jumătate a lunii temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. După 15 august mercurul din termometre va urca și mai mult, iar ultimele zile de vară vor fi caniculare.

Săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Temperaturile din această săptămână vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Doar regiunile vestice și sud-vestice vor fi o excepție, acestea înregistrând temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperatura medie a aerului din această perioadă va avea valori apropiate de cele normale pentru săptămâna a doua din luna august pentru toate regiunile. Probabil aceastea vor fi ușor mai ridicate în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor fi prezente mai mult în zonele montane, iar în zonele din est și sud-est nu se prevăd precipitații. În restul zonelor din țară acestea vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Începând din 15 august, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a României, dar în special în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și submontane, la fel și în regiunile vestice și nord-vestice din țară, iar în restul României va fi apropiat de regimul specific pentru această perioadă.

Săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Temperaturile medii din ultima săptămână de vară se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a României. Cantitățile de precipitații din această perioadă vor fi destul de puține în majoritatea regiunilor, în special în zonele intracarpatice. În sudul țării se vor resimți temperaturile caniculare,cât și disconfortul termic.

Citeste si:
Val de aer polar în România. Temperaturile ar putea scădea până la...
Un val de aer polar lovește...

Se pare că toamna din acest an va fi și ea una călduroasă, deoarece temperaturile extreme nu se sfârșesc în luna august.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.