Salina Praid va rămâne închisă până la sfârșitul acestei luni din cauza unei infiltraţii cu apă şi nămol care a afectat, sâmbătă, galeria de acces în baza de tratament.

Salina Praid rămâne închisă până pe 31 iulie

Reprezentanții bazei de tratament Salina Praid au anunțat pe pagina lor de Facebook că aceasta rămâne închisă până pe data de 31 iulie „din cauze tehnice”. În cursul zilei de 23 iulie, în interiorul salinei a apărut o inflitraţie mai abundentă cu apă şi nămol în galeria de acces, prin care intră autobuzele în subteran, iar din acest motiv a fost oprit accesul în salină.

În momentul în care a survenit problema, turiştii aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă fără a întâmpina probleme deosebite.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat că în cursul zilei de joi se așteaptă sosirea unei echipe specializate care va încerca să oprească infiltraţia apei și va remedia problema în cel mai scurt timp posibil.

Acesta a menționat că au avut loc mai multe întâlniri cu proiectanţi şi specialişti din Capitală în scopul idetificării și rezolvării problemei apărute.

„Încercăm să rezolvăm situaţia, dar ne depăşeşte pe noi, e nevoie de o echipă specială”, a spus Sebestyen Jozsef.

Directorul a mai specificat că apa care curge în galeria de acces are un debit destul de mare, însă situația se află sub control şi ar exista riscul ca apa să ajungă până în baza de tratament sau în zona de producţie.

De la debutul acestei probleme, administrația salinei au luat măsuri de a proteja restul zonelor din baza de tratament până la sosirea echipei speciale.

„Am făcut o susţinere, am protejat galeria de acces, nu mai cad bucăţi, nu mai curge nămol, numai apă (…). Şi am făcut bazine de colectare, dirijăm apa spre bazine şi de acolo pompăm apa. Deci nu intră nici în baza de tratament, nici în producţie, apa e sub control, dar încă nu putem da drumul. (…) Siguranţa turiştilor şi a angajaţilor este mult mai importantă”, a punctat directorul tehnic al Salinei Praid.

Citeste si:
Salina Praid se redeschide. Care este noul program pentru vizite
Salina Praid se redeschide....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.