Panică într-un bloc de locuit din Sectorul 2 al Capitalei. Un bărbat a sunat la serviciul de urgență 112 și a amenințat că va arunca în aer un bloc întreg.

Un bărbat a amenințat că aruncă în aer un bloc din Capitală

Situație tensionantă pentru locuitorii unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va arunca în aer un bloc întreg din București. Trupele speciale au evacuat de urgență întregul blocul şi au oprit circulaţia rutieră din apropierea blocului pentru a evita orice pericol. Evenimentul a avut loc în cursul serii de miercuri.

Polițiștii Secției 7 din Capitală au fost anunțați printr-un apel la 112 că un bărbat a montat o bombă în scara blocului și că intenționează să arunce clădirea în aer. Locatarii au intrat în panică, în special când forțele speciale au început să îi evacueze de urgență din apartamente, fără să le ofere prea multe informații.

Pe lângă românii care locuiesc in cele două scări de bloc, acolo mai trăiesc inclusiv persoane străine, de origine chineză sau arabă, însă locatarii au spus că nu au avut niciodată probleme din cauza lor. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și o echipă pirotehnică, pentru a face verificările necesare de depistare a bombei.

Circulația rutieră din zonă a fost blocată mai bine de o oră, iar la scurt timp în regiune s-a făcut o aglomerație mare, mai ales că blocul se află nu atât de departe de intrarea pe Autostrada A3.

După ce pirotehniștii au terminat verificările, specialiștii au anunțat că totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Toți locatarii au fost luați la întrebări de oamenii legii pentru a stabili cine ar fi putut face o asemenea glumă proastă. Polițiștii încă nu au stabilit cine este persoana care a telefonat la 112 pentru a anunța despre bombă. În ultima perioadă asemenea apeluri de amenințare cu bombă sunt din ce în ce mai des, iar mai toate sunt alerte false.

Citeste si:
Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost...
Amenințare cu bombă la Curtea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.