O amenințare cu bombă a fost înregistrată la Curtea de Apel București, marți după amiază. Toate persoanele care se aflau în clădire au fost evacuate, iar polițiștii au încercuit zona. În ultimii ani, asemenea alerte au fost înregistrate tot mai des, toate dintre ele fiind false.

Poliția Capitalei a primit o amenințare cu bombă la sediul Curții de Apel București

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta sediului Curții de Apel București se află amplasată o bombă. Poliţişti din cadrul Secţiei 14 s-au deplasat de urgență la fața locului. Clădirea a fost evacuată în cel mai scurt timp, iar zona a fost înconjurată de oamenii legii. De asemenea, echipe de pirotehnişti efectuează verificări speciale pentru a depista dacă amenințarea este reală sau falsă. Poliția a confirmat oficial amenințarea cu bombă la Curtea de Apel București din partea unei persoane anonime.

„Se restricţionează accesul până la finalizarea verificărilor pirotehnice” , au transmis autorităţile.

În ultimul an, tot mai multe alerte cu bombă au avut loc atât la Curtea de Apel București, cât și la sediul altor instituții de stat din Capitală. De fiecare dată aceste alerte s-au dovedit a fi false, însă autoritățile au obligațiunea de a verifica aceste alerte.

”În cursul acestei zile, 31 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați cu privire la faptul că într-o instituție, din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 14 pentru a lua primele măsuri. De asemenea, echipe de pirotehniști vor efectua verificări specifice”, au mai transmis autoritățile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2023 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.