Social 26 Iulie 2022 10:31 de Clara Vacaru
Primarul din Peștișani, județul Gorj, este revoltat de faptul că, pe vreme de secetă, mulți săteni continuă să își ude porumbul cu apă potabilă.

Primarul Cosmin Pigui spune, într-o declarație pentru Radio Infinit, că cei care fac asta ar trebui „băgați la pușcărie”.

„I-aș băga în pușcărie, i-aș împușca pe cei care udă porumbul și iau dreptul altor oameni la civilizație. I-aș băga în pușcărie pe acești oameni care iau dreptul bolnavilor și copiilor, i-aș băga în pușcărie pe cei care udă porumbul în acestă perioadă în care alte familii nu au apă să bea, de sete. (...) asta este o nesimțire, iar nesimțirea trebuie băgată la pușcărie. Ei udă cu nesimțire orice: udă gazonul, udă porumbii,”, a răbufnit primarul

Primarul din Peștișani: ”Ei udă cu nesimțire orice: udă gazonul, udă porumbii”

Un sfert din localitate, zona de nord, rămâne fără apă, în această perioadă caniculară, în care consumul crește foarte mult. S-a obținut o finanțare europeană, iar în toamnă vor începe lucrările la rețeaua de apă, lucrări care ar trebui să rezolve problema, în viitor.

Potrivit radionfinit.ro, primarul Pigui este foarte supărat pe locuitorii care folosesc apa din rețea ca să-și ude culturile de porumb și spune că sunt familii cu copii mici și bătrâni țintuiți la pat, care au de suferit ca urmare a risipei pe care o fac unii dintre localnici.

„Este un sfert din localitate afectată. Este afectată în această perioadă caniculară, pentru că o rețea de alimentare cu apă de uz casnic este utilizată ca și o rețea de irigat, ceea ce nu este normal”, a mai declarat el.

„Deci, oamenii care fac treaba asta și cei care fură apa, aș lua cele mai drastice măsuri. Când eram mic, aveam sarcină în fiecare seară să scot 50 de găleți de apă la fântână și azi am ajuns să udăm porumbii cu apă de la rețeaua publică. E exagerat”, a spus primarul din Peștișani.

Citeste si:
Podul din România care se termină într-un lan de porumb. Primar:...
Podul din România care se...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.