Un pod din România, care leagă două comune, se termină într-un lan de porumb. Situația se întâmplă în Cluj. Cum e posibil? O comună a asfaltat drumul, iar cealaltă l-a lăsat din pământ. Astfel, în timp ce unii săteni ar scurta cu o oră calea până la drumul european, ceilalți ar putea ajunge mai ușor doar la terenurile agricole.

Situație tragi-comică în România. Podul din Cluj care se termină într-un lan de porumb

Podul peste râul Someș este o construcție de 120 de metri lungime și 7 lățime care într-o parte are asfalt proaspăt turnat, iar în alta un drum de țară, străjuit de lanuri de porumb.

Chiar dacă are doar o bandă de circulație, folosită alternativ, podul a fost ridicat în așa fel încât să respecte toate normele europene. Dar toate se termină la intrarea în comuna Câțcău, de unde șoferii mai au de condus aproape un kilometru pe un drum prin de gropi.

Podul a fost construit de autorități din comuna Vad, aflată pe malul stâng al râului Someș, pentru a scurta cu mai mult de 30 de kilometri distanța până la drumul european care duce spre nordul țării.

Cum localitatea Câțcău are deja ieșire la această șosea, autoritățile de acolo nu au prezentat interes pentru a ridica infrastructura prin care să-și ajute vecinii. Edilul din Câțcău a declarat că nici măcar nu a demarat licitația pentru asfaltări, pentru că nu știe de unde vor fi bani pentru asta.

„Sperăm să ne ajute Consiliul Județean”

„Păi, nu e prioritar...Dar e păcat să nu...Investiția se ridică undeva la suma de 15 milioane de lei, o sumă care raportată la bugetul comunei Câțcău e destul de mărișoară”, a declarat Călin Mureșan, prima Câțcău, pentru Observator.

„Acest pod ne-ar putea ajuta la dezvoltarea comunei. În primul rând, am pornit cu un parc industrial. Odată cu dezvoltarea parcului ne-au fost puse câteva întrebări, cei care vor să vină. Dacă pot ieşi la un drum european cât mai scurt. Atunci am văzut că avem nevoie de un pod", a spus David Prunean, primarul comuniei Vad.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

„Sperăm să apelăm la Consiliul Judeţean să ne ajute”, a completat primarul din Câțcău.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.