Premierul Nicolae Ciucă cere ajutorul autorităților locale pentru a lua măsuri necesare pentru finalizarea recensământului până pe 31 iulie. Potrivit acestuia, probleme au fost întâmpinate în București, Timișoara și Iași.

Ciucă cere ajutorul autorităților locale pentru a finisa recensământul

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că recensământul este aproape de final, data limită fiind 31 iulie. În proporție de 85% din recensământ a fost realizat cu succes. Oficialul a apelat la ajutorul autorităților locale pentru a lua măsuri pentru a finisa în timp util procesul de recenzare.

"Ne apropiem de finalizarea recensământului. Acesta trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea şi cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale. Ca atare, din datele pe care le am, în momentul de faţă, peste 85% din recensământ s-a desfăşurat, ceea ce poate să constituie un grad de desfăşurare satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârşitul lunii şi cred că putem, prin intermediul autorităţilor locale, Prefecturi, Primării, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un judeţ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers", a afirmat Ciucă.

Premierul a menţionat că cele mai multe probleme au fost identificate în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. De aceea, oficialul a cerut autorităților locale să ia măsuri pentru a finisa cu succes procesul de recenzare.

"Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul Bucureşti, în Timişoara şi în Iaşi, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localităţi. Ştiu că în Bucureşti au fost aduşi recenzori din Călăraşi, poate şi celelalte judeţe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze aşa cum se cuvine", a adăugat premierul.

Ciucă a mai spus că a discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică și ambii speră ca acest recensământ să se finalizeze fără probleme.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

"Am discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Are speranţa că, aşa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza şi vom beneficia de datele de care avem nevoie. Vă cer, încă o dată, să vă sprijiniţi reciproc în derularea activităţilor în perioada care ne-a rămas, astfel încât să poate să fie finalizat cum se cuvine", a mai spus premierul.

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că recensământul populației s-a prelungit cu încă o săptămână. Decizia vizează doar localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat și nu există nicio șansă să se încheie duminica aceasta. Iată care este ultima zi în care te poți recenza.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.