Cascada Vălul Miresei, una dintre cele mai spectaculoase și populare monumente naturale din munții Apuseni a fost restricționată pentru vizitele turiștilor. Perimetrul cascadei a fost închis vizitatorilor și aceștia au fost rugați să nu se mai aventureze în zonă pentru cel puțin o săptămână.

Acces interzis pentru turiști la Cascada Vălul Miresei

În urmă cu doar câteva zile, în munții Apuseni a avut loc o furtună extrem de violentă. Aceasta a făcut ravagii în zonă și a doborât la pământ mai mulți brazi înalți de câțiva metri. Chiar dacă o parte dintre aceștia încă mai sunt în picioare, riscă să cadă și ei. De aceea, din cauza pericolului, salvamontiștii au izolat întreaga zonă afectată și au interzis accesul turiștilor către cascada Vălul Miresei. Totodată, autoritățile îi roagă pe oameni să țină cont de indicațiile lor și să nu manifeste acte de vitejie pentru a păstrunde în zonă.

Autoritățile au și început să înlăture pomii căzuți, dar și cei care sunt pe cale să se năruie. Lucrările ar putea dura câteva zile.

Turiștii care se află în zonă pot vizita și alte obiective turistice la fel de frumoase, precum Vârful Vlădeasa, Pietrele Albe, Vârful Lespezi sau să se aventureze într-o drumeție pe traseul Grotelor.

”Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este un real pericol. Recomandarea noastră, până la remedierea situației, este de a evita accesul către acest obiectiv (aprox.50 m din drum către podul din apropierea cascadei). Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la căderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămași în picioare sunt afectați, iar pe rând, o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv”, scriu salvamontiștii Vlădeasa Cluj.

Citeste si:
Reducere de 50% pentru facturile la energie. Cine beneficiază de...
Reducere de 50% pentru...

Alte obiective turistice din zonă

În această perioadă românii se bucură de vacanțe și concedii și își doresc să călătorească și să se odihnească în cele mai spectaculoase locuri ale țării. Salvamontiștii îi îndrumă să nu includă pe listă cascada Vălul Miresei în perioada următoare.

„Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa.”

Salvamontiștii Vlădeasa Cluj au mai transmis că au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, iar în curând vor reveni cu informații. Aceștia îi roagă pe turiști să respecte recomandările lor, dorindu-le o vacanță și o vară cât mai frumoasă.

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.