Social 20 Iulie 2022 10:24 de Clara Vacaru
O ucraineancă refugiată în România a fost amenințată cu moartea și cu violul de către patronul firmei de construcții la care lucra de trei luni, pentru că a cerut să lucreze cu carte de muncă.

Femeia, refugiată în România împreună cu copilul ei, lucra de trei luni fără forme legale și i-a cerut patronului să îi facă carte de muncă, pentru a putea să aibă asigurare de sănătate.

Patronul a amenințat-o pe refugiata din Ucraina cu moartea și cu violul

Afaceristul și-a ieșit din minți și a început să o amenințe pe tânără cu moartea. Aceasta a înregistrat totul și a mers la poliție. Cazul este anchetat acum atât de polițiști, cât și de către inspectorii de la ITM.

”În ultima lună (de muncă) mi-a dat țeapă. Mi-a promis că o să îmi facă acte, un contract de muncă. Când l-am întrebat, îmi zicea ”mâine, poimâine”... Am început să mă îmbolnăvesc, aveam nevoie de o adeverință de la locul de muncă, să o duc la medicul de familie. Apoi mi-a zis că nu îmi face, că dacă nu îmi convine pot să plec”, a povestit femeia, potrivit Antena 3.

Ulterior, patronul a sunat-o de pe un număr ascuns și s-a dezlănțuit. El a amenințat-o cu violul și cu moartea pe femeie, iar aceasta l-a înregistrat și a mers la poliție, pentru a depune plângere.

Ea a suferit un atac de panică și a fost internată la Spitalul Județean din Timișoara.

”Mi-e foarte frică pentru că eu sunt cu copilul aici, iar eu acum sunt la spital și copilul este acasă. Și tot timpul îi spun să vorbească cu vecinii să îl ajute și să nu mai iasă afară. Îmi dau seama că sunt ucraineancă, străină, în țară străină”, a mai declarat ea.

Ucraineanca spune că omul de afaceri a angajat mai multe femei refugiate, dar nu a făcut niciuneia dintre ele carte de muncă. ITM anchetează acum acest caz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.