Nervi și revoltă pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. În jur de 1.000 de zboruri au avut întârzieri mai mari de jumătate de oră, iar peste 50 de curse au fost anulate în decurs de doar o săptămână. Pasagerii au fost indignați de problemele cu care s-au confruntat și au creat mici revolte față de companiile aeriene cu care urmau să călătorească.

Zboruri întârziate și anulate pe Aeroportul Henri Coandă

Sute de zboruri de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au fost anulate și întârziate în ultima săptămână. Companiile aeriene au transmis că aceste întârzieri și anulări au avut loc din cauza rotației aeronavei sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa piloților sau a avionului, încărcarea și descărcarea bagajelor, defecțiuni ale aparatelor de zbor.

"În intervalul 30 iunie – 6 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 957 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute", se arată într-un comunicat transmis presei de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotația aeronavei sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa echipajului (piloți sau însițitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilitățile de aeroport sau defecțiuni ale aeronavei”, a mai comunicat CNAB.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a mai menționat că numărul întârzierilor are legătură, în general, cu cota de piață a companiilor aeriene pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Cele mai multe întârzieri au fost înregistrate de compania aeriană Wizz Air (264 de zboruri), la TAROM (162 de zboruri), compania Ryanair (148) și Blue Air (99 de zboruri).

Citeste si:
AirConnect, noua companie aeriană românească. Va efectua zboruri...
AirConnect, noua companie...

Tot în ultima săptămână, 56 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, dintre care 30 de decolări și 26 de aterizări. Cele mai multe dintre ele și de această dată au fost înregistrate de compania Wizz Air având 23 de zboruri anulate, Ryanair 6, iar TAROM 4 zboruri.

„În intervalul 30 iunie – 6 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizări și 1.177 decolări)", mai transmite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.