CFR Călători a anunțat pe site-ul companiei că începând din 1 iulie preţurile la biletele de tren se scumpesc. Prin urmare, o călătorie cu trenul Bucureşti – Constanţa la clasa a 2-a va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov prețul călătoriei va fi de 54 de lei, de la 44,7 lei.

Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie

Decizia a venit ca urmare a prevederii Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea majorării tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Noile modificări intră în vigoare de la data de 1 iulie 2022.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, precizează CFR Călători.

Compania anunță că facilitățile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT. Ofertele comerciale CFR se păstrează și ele, de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online a biletelor de tren, de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

„Se mențin principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi”, informează reprezentanţii CFR.

Citeste si:
Trenurile Intercity vor circula din nou în România. Cât costă biletele
Trenurile Intercity vor...

Noile tarife la biletele de tren CFR

Începând de la 1 iulie, o călătorie cu trenul Bucureşti Nord - Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar pe traseul Arad - Timişoara Nord, clasa a 2-a, călătoria va avea un preț de 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

De la Bucureşti la Constanţa sau la Craiova cu clasa a 2-a, călătorii vor trebui să achite 67 de lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 de lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

Un bilet de tren din București Nord până la Brașov la clasa a 2-a va costa 54 de lei la IR (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la Regio (de la 24 de lei).

Pentru o călătorie Braşov - Mangalia la clasa a 2-a IR, prețul unei călătorii va fi de 104 lei, de la 86,9 lei, iar pentru Bucureşti Nord - Timişoara, clasa a 2-a IR, biletul va costa 116 lei, în loc de 97 de lei.

Citeste si:
Director general al CFR este urmărit penal de DNA
Director general al CFR este...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.