Isprava unui adolescent din Suceava a șocat autoritățile. Un tânăr în vârstă de 16 ani a tăiat cablurile de alimentare ale unui semafor din Suceava deoarece luminile acestuia se reflectau în geamul casei case și îl deranjau. Acum băiatul este cercetat penal pentru distrugere.

A tăiat cablurile semaforului pentru că îi deranjau luminile acestuia

Incidentul mai puțin obișnuit a avut loc la Suceava. Un minor a tăiat patru cabluri de alimentare ale unui semafor din stradă. În aceeași seară au fost secționate și alte cabluri de telefonie și de electricitate. Incidentul a avut loc în noaptea de 6 spre 7 iunie.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au stabilit că persoana care a săvârșit aceste fapte este un adolescent în vârstă de 16 ani, care locuiește într-un apartament din blocul din apropierea semaforului.

După ce minorul a fost reținut, polițiștii l-au întrebat care a fost cauza pentru care a recurs la un asemenea gest. Răspunsul a fost total neașteptat. Băiatul spune că luminile semaforului îi băteau în geamul apartamentului și îl deranjau. De aceea tânărul a decis să rezolve situația și să taie cablurile semaforului.

În urma faptei sale, adolescentului i s-a deschis un dosar penal și acum este cercetat pentru distrugere.

Vandalizare semafoarelor

Potrivit legislației din România, distrugerea, deteriorarea sau vandalizarea semafoarelor sau indicatoarelor rutiere se consideră faptă penală și este pedepsită conform legii.

Potrivit dispozițiilor din Codul Penal, art.253, alin.1, Distrugerea din Cod Penal prevede:

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mașina care comunică cu semafoarele

Constructorul auto german Audi testeaza un sistem de comunicare intre masini si semafoare. Mai nou, Travolution comunica wireless cu sistemul de semafoare si transforma datele primite de la infrastructura rutiera in mesaje vizuale pentru sofer. Astfel, cel de la volan va sti cu ce viteza sa ruleze pentru a prinde pe verde urmatorul semafor.

Citeste si:
Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de...
Ministerul Justiției a lansat...Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.