Constructorul auto german Audi testeaza un sistem de comunicare intre masini si semafoare.

Sistemul poarta numele "Travolution" si a fost lansat de Audi in orasul sau de casa, Ingolstadt, inca din 2006. Sistemul a fost perfectionat pana in prezent. Acum patru ani, introducerea acestuia s-a tradus prin scaderea cu 17% a consumului de carburant pentru masina echipata cu el, scrie 0-100.ro.

Mai nou, Travolution comunica wireless cu sistemul de semafoare si transforma datele primite de la infrastructura rutiera in mesaje vizuale pentru sofer. Astfel, cel de la volan va sti cu ce viteza sa ruleze pentru a prinde pe verde urmatorul semafor. Daca masina este oprita la culoarea rosie, soferul va putea vedea pe afisajul masinii in cate secunde se va face verde, respectiv va fi anuntat prin semnale vizuale si acustice in caz de schimbare a culorii la semafor.

Audi a mai adaugat o facilitate de confort sistemului travolution, aceea de a putea plati electronic parcarea sau realimentarile cu carburant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.