Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a găsit o soluție pentru problema prețurilor carburanților. Prețul combustibililor va fi compensat cu 50 de bani pe litru direct la pompă pentru o perioadă de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de bugetul statului. Compensarea va fi înregistrată și pe bonul fiscal.

Ciucă, despre rezolvarea problemei carburanților

Premierul Ciucă a anunțat că statul a decis să aplice o compensare a carburanților de 50 de bani pe litru direct la pompă. Oficialul spune că o astfel de măsură a fost aplicată și în alte state. Jumătate din această decontare va fi suportată de stat.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.

Ciucă a menționat că această măsură a fost luată pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant și nemulțumirile lor să fie cât de cât soluționate. Valoarea totală a compensației va fi de 2 miliarde de lei.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

Cât costă acum listrul de benzină și motorină

Totuși, la finalul acestui termen de 3 luni, autoritățile române vor analiza dacă este nevoie de un nou set de măsuri pentru această problemă a carburanților. Premierul a spus că Guvernul va păstra ținta de 7%din PIB.

„Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a precizat Ciucă.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Miercuri, coaliția de guvernare a stabilit adoptarea unei măsuri pentru compensarea parțială a preţului la pompă al carburanţilor, pentru o perioadă de trei luni, începând din luna iulie.

La momentul actual, prețul unui litru de benzină a trecut de 8,6 lei, iar valoarea unui litru de motorină a trecut de pragul de 9,2 lei.

Proteste în România contra scumpirii carburanților

Șoferii din România au lansat o inițiativă de a organiza proteste contra scumpirii carburanților. Conducătorii auto nu mai suportă majorările de prețuri și spun că acest lucru o să îi aducă la sapă de lemn.

Până în prezent aproape 200.000 de persoane au anunțat că vor participa la protest. Evenimentul este planificat pentru joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.