Social 22 Iunie 2022 08:51 de Clara Vacaru
Virgil Ţurcaş (52 de ani), subprefectul din Sălaj, a murit după ce acoperișul unui foișor a căzut peste el. El se afla în foișor împreună cu mai mulți aleși din județ.

Subprefectul din Sălaj era la o întâlnire cu mai mulţi aleşi din judeţ când foişorul sub care se aflau s-a prăbuşit. Ţurcaş a fost prins sub acoperișul de o tonă și nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire.

Subprefectul din Sălaj, ucis de acoperișul unui foișor

Subprefectul Sălajului fusese invitat la o discuţie despre gestionarea deşeurilor în satul Hurez cu mai mulți politicieni din județ. La un moment dat, o rafală puternică de vânt a destabilizat foișorul, iar stâlpii care susţineau acoperişul foişorului, groşi de 30 de cm, au cedat pur şi simplu de la bază ca nişte beţe de chibrituri, informează observatornews.ro.

Acoperişul a căzut, iar Virgil Ţurcaş a fost prins sub structura grea de peste o tonă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el. Incidentul s-a produs pe o proprietate privată a unui localnic din satul Hurez.

„Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat în urmă cu puţin timp. Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la mică distanţă, pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD. În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat", au arătat reprezentanţii Prefecturii Sălaj.

Pentru că bărbatul să poată fi scos de sub structura grea de peste o tonă, salvatorii au fost nevoiți să taie cu drujbele fiecare grindă din acoperiș. A fost dus la 5 km distanţă, unde îl aștepta un elicopter, dar inima i s-a oprit înainte de a fi urcat la bordul acestuia. Alte trei persoane au fost rănite şi au avut nevoie de îngrijirea medicilor, fără a fi internate.

Citeste si:
Cum realizezi fundația pentru un foișor de grădină
Cum realizezi fundația pentru...

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi trebuie să afle cum s-a produs tragedia.

Și ministrul Lucian Bode a transmis condoleanțe, pe pagina sa de Facebook.

”Am primit cu mare durere în suflet vestea decesului prietenului și colegului meu, subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș. Cuvintele rostite nu reușesc să exprime profunda durere pe care o simt la atât de neașteptata despărțire de un OM, un coleg, un prieten alături de care am visat să construim o viață mai bună pentru comunitatea noastră. În aceste momente tragice, gândurile mele se îndreaptă către familia îndoliată. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste acest moment greu! Drum lin, prieten drag! Dumnezeu să te aibă în paza Lui!”, a transmis el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.