Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Liderul statului împlinește vârsta de 63 de ani.

Klaus Iohannis își serbează ziua de naștere

Klaus Iohannis își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Oficialul împlinește vârsta de 63 de ani.

Acesta s-a născut la data de 13 iunie 1959 la Sibiu. A urmat studiile la școala generală și liceul din orașul natal. Iohannis a fost a fost profesor de fizică şi a predat în mai multe şcoli din judeţul Sibiu. A ocupat și funcția de inspector școlar. Oficialul a fost primar al Sibiului înainte de a ocupa funcția de președinte.

În anul 2014 a fost ales pentru prima dată în funcția de preşedinte al României. Klaus Iohannis este căsătorit cu soţia sa Carmen din anul 1989. Aceasta activează în calitate de profesoară de limba engleză la un liceu din Sibiu.

Cu ocazia zilei sale de naștere, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook. Oficialul provine dintr-o familie modestă, care a preferat să emigreze în Germania, însă el a ales să rămână în România. Unul dintre visele lui a fost să ajungă profesor, lucru ce s-a și îndeplinit. Oficialul a fost profesor în mai multe licee și școli din Sibiu, îndeplinindu-și dorința de a le fi călăuză viitoarelor generații.

”M-am născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie modestă de saşi transilvăneni. Deşi părinţii mei au emigrat în anii '90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca şi, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Naţional «Samuel von Brukenthal», după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în acelaşi domeniu educaţional care mi-a adus cele mai mari satisfacţii”, se prezintă Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Selly împlinește astăzi 22 de ani! Cum își petrecea ziua de naștere...
Selly împlinește astăzi 22 de...

În anul 2013, Klaus Iohannis a devenit membru al Partidului Național Liberal, iar pe 28 iunie 2014 a devenit președintele acestui partid.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.