Sezonul vacanțelor la mare a început! Turiștii au început să se îmbulzească pe plajele din România pentru a-și petrece concediul la soare și pentru a se relaxa în voie după doi ani de pandemie. Mamaia este stațiunea cu cele mai mari prețuri la produse și servicii pentru turiști. Șezlongurile sunt un obiect destul de solicitat de clienți, prețurile acestuia în acest an fiind între 20 și 150 de lei.

Vacanță pe litoralul românesc 2022. Cât costă un șezlong la Mamaia și Constanța

Din toate stațiunile, Mamaia rămâne a fi cea mai scumpă și în acest an. Totuși, și restul stațiunilor au niște prețuri pe măsură în ceea ce privește serviciile și produsele oferite turiștilor veniți în vacanță.

La Mamaia, prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate costa chiar şi 200 de lei pe zi. În stațiunea din Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, iar la Năvodari poți găsi și cu 15 lei pe zi.

Toate taxele pot varia în funcție de anumite weekend-uri din sezonul de vară, de aceea ar trebui să vă pregătiți buzunarele pentru eventuale cheltuieli în plus.

Prețuri pentru un şezlong în Costineşti, în 2022

Plajele din Costineşti se amenajează acum, iar administratorii anunță că preţurile pentru un şezlong vor rămâne aproximativ la fel ca cele din 2021. Prin urmare, turiştii vor scoate din buzunar aproximativ 30 de lei pe zi pentru un şezlong şi până la 150 de lei pentru un baldachin.

Cât costă un şezong în Eforie Nord şi Eforie Sud, în 2022

Plajele din Eforie Nord şi Eforie Sud au fost lărgite datorită fluxului de turiști. Operatorii economici au în plan să amenajeze noile plaje cu şezlonguri şi umbrele pentru confortul turiștilor. Cel mai probabil că prețurile din acest an vor rămâne aproximativ la fel.

Anul trecut, pentru un șezlong în timpul săptămânii trebuia să se achite o taxă începând de la 20 de lei pe zi în Eforie Nord şi în Eforie Sud. În weekend, pe anumite plaje prețul acestora era dublu.

Tariful unui şezlong în Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, în 2022

La începutul sezonului, pe plajele din Mangalia şi 2 Mai preţurile pentru şezlonguri porneau de la 20 de lei pe zi. Pe la mijlocul lunii iulie se așteaptă unele modificări de prețuri.

Citeste si:
Un copil a ajuns din Vama Veche până în apele Bulgariei pe o saltea...
Un copil a ajuns din Vama...

În stațiunea Vama Veche, preţul pentru un şezlong ajunge la aproximativ 30 de lei. Prețul acestora poate fi diferit în weekend, unele fiind peste 40 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.