Primarul din Turda, Cristian Matei, a anunțat că Salina Turda a demarat procedurile pentru intrarea în patrimoniul mondial UNESCO.

Salina Turda vrea să intre în patrimoniul mondial UNESCO

Primarul din Turda a declarat că Salina Turda este un obiectiv turistic cu care se mândrește și tinde să îl promoveze atât în țară, cât și peste hotarele acesteia.

”Suntem mândri cu Salina noastră, drept pentru care promovăm acest obiectiv turistic inedit atât pe plan local, cât și național și internațional.”, a afirmat primarul Turdei.

Edilul a mai spus că în prezent Salin Turda se află în plin proces de dezvoltare și modernizare a locației. Serviciile turistice de la Salină trec printr-un proces de automatizare și modernizare, totul pentru a face vizita turiștilor una plăcută și ușoară.

„La acest moment Salina Turda este în plin proces de modernizare și automatizare. Astfel, schimbăm paradigmele de la Salină prin tehnologizarea serviciilor turistice și modernizarea spațiilor din proximitatea ei”, a transmis primarul.

Cristian Matei a mai menționat că Salina Turda se află pe locul 3 în topul mondial al publicațiilor de specialitate, fiind un obiectiv turistic destul de vizitat. Autoritățile încearcă să mențină această poziție de frunte și chiar să urce mai sus. Edilul a anunțat că Salina Turda urmează să fie prezentată în 110 aeroporturi din întreaga lume.

”Salina Turda este în top 3 mondial în publicații de specialitate, consacrate în turism, iar noi facem tot posibilul pentru a acorda atenția cuvenită acestui obiectiv pentru a fi mereu în topul celor mai frumoase și moderne destinații din lume”, a mai spus primarul.

Salina Turda, refugiu in fata caniculei pentru zeci de mii de turisti

Salina Turda, din judetul Cluj, este pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare luna si un loc de refugiu in fata caniculei, in conditiile in care ofera o temperatura medie de 10 - 12 grade, la care oamenii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa sau pot urca in roata panoramica.

Citeste si:
Borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al...
Borșul ucrainean a fost...

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, declara ca turistii care ajung in salina stau aici in jur de trei - patru ore, avand la dispozitie o serie de modalitati de petrecere a timpului liber.

"Salina Turda este si un loc de refugiu in perioade de canicula, intrucat ofera turistilor care aleg sa stea in salina o temperatura medie de 10 - 12 grade. Pe langa vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda - Rudolf, Terezia si Ghizela - turistii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa, pot urca in roata panoramica sau se pot da cu barcile pe lacul din interior”, a spus Baciu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.