Spania a anunțat că va livra rachete anti-aeriene și tancuri Leopard Ucrainei, un ajutor în lupta lor contra invaziei forțelor armate ruse.

Spania trimite rachete anti-aeriene și tancuri în Ucraina

Autoritățile spaniole au decis să vină în ajutorul Ucrainei și le vor trimite rachete anti-aeriene și tancuri în lupta cu soldații ruși. Totodată, Spania va asigura și antrenamentul soldaților ucraineni, care vor fi instruiți cum să utilizeze și să manevreze echipamentele primite. Antrenamentele de instruire se vor desfășura în Letonia, acolo unde se află 500 de militari spanioli, în cadrul operațiunii Prezență Avansată NATO.

O altă fază a antrenamentelor militare va avea loc în Spania. Ministerul spaniol al Apărării a anunțat că livrarea armamentului către Kiev este aproape gata. Vor fi livrate rachete anti-aeriene de joasă altitudine Shorad Aspide, pe care armata Spaniei le-a înlocuit cu sisteme mai avansate. Până la moment, Spania a trimis în Ucraina muniție, echipamente de protecție individuală și armament ușor, ajutor pentru a ține piept atacurilor forțelor armate ruse.

Spania a decis să crească ajutorul oferit Ucrainei după vizita premierului Pedro Sanchez la Kiev. Oficialul s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe 21 aprilie.

Al 6-lea pachet de sancțiuni pentru Rusia

Pachetul al șaselea de sancțiuni adoptat contra Rusiei conține sistarea livrării ţiţeiului, dar și a produselor petroliere din Rusia către statele UE. Totodată, în cazul ţiţeiului livrat prin conductă va fi aplicată o excepție temporară. Preşedintele Consiliului European a declarat că aceste noi sancțiuni vor afecta 75% din importurile de petrol ruseşti, iar 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis până la sfârşitul anului, potrivit News.ro.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel a afirmat că noul pachet de sancțiuni contra Rusiei a fost adoptat luni noaptea.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

”Acesta va permite interzicerea importurilor de petrol din Rusia. Sancţiunile vor avea un impact imediat asupra a 75% din importurile de petrol ruseşti. Şi până la sfârşitul anului 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis”, a spus preşedintele Consiliului European, după reuniunea liderilor europeni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.