Autoritățile de la Kremlin au atenționat Turcia să nu înceapă acțiuni militare în Siria. Anterior, președintele turc Erdogan a reînnoit amenințările cu o campanie militară în nordul Siriei.

Rusia atenționează Turcia să nu înceapă acțiuni militare în Siria

Rusia a sfătuit Turcia să nu înceapă o acțiune militară în nordul Siriei, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a reînnoit amenințările cu o campanie militară care vizează „teroriștii”. Ministrul rus de Externe a declarat că Turcia nu ar trebui să tensioneze situația din Siria mai mult decât e deja.

Sperăm că Ankara se va abține de la acțiuni care ar putea duce la o deteriorare periculoasă a situației deja dificile din Siria”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Erdogan a menționat că acesta va fi încă un pas în stabilirea unei zone de securitate de 30 de kilometri la hotarele de sud, după care vor continua pas cu pas spre alte regiuni din țară.

Facem încă un pas în stabilirea unei zone de securitate de 30 de kilometri de-a lungul graniței noastre de sud. Vom curăța Tal Rifaat și Manbij”, a spus el, referindu-se la două orașe din nordul Siriei.

Miercuri, președintele Turciei a reînnoit amenințările cu o operațiune militară în nordul Siriei.

Erdogan vrea să lanseze o operațiune militară contra luptătorilor PKK

De mai bine de o săptămână, președintele Turciei tot amenință că va lansa o operațiune militară contra luptătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Totodată, Erdogan are în vizor și Unitățile de Protecție a Poporului (YPG), un grup sirio-kurd pe care îl consideră parte a PKK.

Maria Zakharova, directoarea Departamentului de Informare și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a spus că înțelege neliniștea Turciei cu privire la insecuritatea națională, însă acest lucru poate fi rezolvat doar într-un singur caz.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

„Înțelegem preocupările Turciei cu privire la amenințările la adresa securității naționale care se răspândesc in regiunile de frontieră cu Siria, dar problema poate fi rezolvată doar dacă trupele siriene sunt înlaturate din zonă.”, a afirmat aceasta.

Potrivit unui acord din anul 2019, Rusia, un aliat al regimului de la Damasc și Turcia au căzut de acord să înlăture forțele kurde din zonele din Siria apropiate cu granița Turciei și să lanseze patrule comune. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a atenționat că o astfel de misiune poate stârni o instabilitate în regiune.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.