Social 21 Mai 2022 10:43 de Alexandra Chivu
SMURD Vaslui a fost chemat să intervină pentru a ridica de pe stradă un bărbat beat, care a leșinat lângă mașină. Potrivit presei locale, individul este preot și se cinstise cu un părinte din orașul Cernăuți, Ucraina. Cei doi trebuiau să ajungă la Piatra Neamț, însă episodul s-a încheiat ilar: părintelui nostru i s-a făcut rău, iar prelatul ucrainean, probabil nemulțumit de experiența trăită în România, a spus martorilor că vrea înapoi acasă. 

Un preot ucrainean și unul român au băut până la leșin, în Vaslui. A intervenit SMURD-ul

Cei doi preoți aveau un plan simplu de urmat. Părintele din Piatra Neamț trebuia să vină în Gara Vaslui și să îl preia pe omologul ucrainean, doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Conform Vremea Nouă, ucraineanul ajunsese de dimineață în oraș, unde l-a așteptat pe celălalt preot preț de câteva ceasuri.

În cele din urmă, și-a făcut apariția și capul bisericesc din Neamț. Când toate s-au așezat, cei doi s-au apucat de băut alcool, în interiorul unei mașini. Un pahar, două, trei, și așa preotului român i s-a făcut rău. A coborât din automobil pentru a vomita, moment în care a leșinat, se pare, din cauza licorilor și a căldurii de afară.

Martorii au chemat o ambulanță, iar la scurt timp la fața locului a sosit un echipaj de paramedici. Specialiștii i-au acordat primul ajutor românului și l-au transportat la spital, dat fiind că avea prea mult alcool în sânge și nu se putea interveni altfel.

De cealaltă parte, predicatorul din Cernăuți a încercat să le dea explicații salvatorilor, însă fără rezultat. Oamenii din jur au relatat faptul că ucraineanul a afirmat că nu mai vrea la Vaslui, susținând că vrea înapoi acasă, în Ucraina. Autoritățile au contactat-o pe soția părintelui din Neamț, transmițându-i că este așteptată să își preia partenerul și mașina acestuia.

IGPF: Peste 85.000 de persoane au intrat vineri în România, dintre care 8.823 de ucraineni

Vineri, 20 mai, în interval de 24 de ore, la nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetățeni ucraineni, a informat Poliția de Frontieră Română. S-a înregistrat o creștere cu 0,1% față de ziua anterioară.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în teritoriul nostru 4.536 de cetățeni ucraineni, în creștere cu 2%, iar pe la cea cu Republica Moldova au venit 1.024 de cetățeni ucraineni, în creștere cu 18,9%.

De la declanșarea războiului, 24 februarie, până în 20 mai, la nivel național, au intrat în România 985.774 de cetățeni ucraineni. Totodată, începând cu 10 februarie, perioada pre-conflict, au intrat în țara noastră 1.020.303 de ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale”, au transmis autoritățile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.