Guvernul României intenționează să introducă noi măsuri fiscale. Executiv se gândește tot mai serios la recalcularea taxelor şi impozitelor locale, lucru care ar atrage asupra sa majorarea unui dintre ele. Totodată, se dorește și uniformizarea TVA pentru unele produse şi servicii.

Guvernul vrea TVA diferit la anumite categorii de produse și servicii

Guvernul plănuiește să realizeze o uniformizare fiscală. Despre acest lucru a menționat anterior și premierul Nicolae Ciucă, cât şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acest lucru ar însemna ca în perioada următoare Ministerul Finanțelor să realizeze o analiză asupra tututor facilităţilor fiscale pe care le acordă statul în acest moment şi să vină cu o mai bună încasare. S-ar putea introduce modificări la nivel local, în punctele unde există diferențe majore între oraşele mari şi cele mici, raportat la sumele pe care le încasează de la cetăţeni direcţii de taxe şi impozite.

Totodată, statul vrea o replanificare a taxei pe valoare adăugată (TVA) pentru diferite produse şi servicii, chiar dacă vorbim de produse de bază sau de domeniul HoReCa.

Retail jobs

În următoarele două săptămâni Ministerul Finanțelor va trebui să îi ofere o analiză amănunțită premierului Nicolae Ciucă pentru a se putea face următoarele demersuri și pentru a se lua o decizie în acest sens.

Există probabilitatea ca de la începutul lunii iunie să se introducă modificări în Codul Fiscal pentru anul următor, 2023. Acest lucru trebuie decis și anunțat cu cel puţin jumătate de an înainte de a fi introduse.

Codul Fiscal pentru 2023 s-ar putea modifica

Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor face modificări în Codul Fiscal, care vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie.

Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.”, a declarat Ciolacu.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: „Trebuie plafonat prețul carburanților”
Marcel Ciolacu: „Trebuie...

Momentan, modificările Codului Fiscal sunt la etapa de discuții, iar când va exista o decizie clară, oficialii o vor anunța.

„Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a mai spus Marcel Ciolacu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.