Social 17 Mai 2022 10:02 de Clara Vacaru
Rebeca, fetița de 5 ani care a suferit un transplant de plămâni la Institutul Fundeni, nu se simte bine. În ultimele trei zile, starea ei s-a înrăutățit progresiv, deși organismul părea să asimileze noul organ.

În acest moment, spun medicii, fetița este ținută în viață de aparate.

"În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", transmit reprezentanții Institutului Clinic Fundeni, prin intermediul unui comunicat, potrivit antena3.ro.

Transplantul de ficat fusese realizat cu succes pe 2 mai, la Institutul Fundeni. Medicii anunțau atunci că starea fetiței după operație era stabilă și se afla sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

După operație, starea fetiței era bună

Operația a durat 5 ore, iar ulterior starea fetei era favorabilă, dată fiind severitatea bolii de care suferea. Din cauza insuficienței hepatice, a greutății sub vârsta ei, dar și a infecțiilor pe care le-a avut în trecut, organismul ei era slăbit, dar ficatul ei funcționa, iar analizele erau bune, la câteva zile de la intervenția chirurgicală.

Rebeca a fost inițial suspectă de hepatită A, însă după numeroase analize medicii au diagnosticat-o cu boala Wilson, o tulburare genetică în care cuprul se acumulează în organism, în principal în ficat și creier.

Inițial, mama fetei ar fi trebuit să fie donatoarea, însă acest lucru nu a mai fost posibil, intrucât boala Wilson este genetică.

Salvarea Rebecăi a venit de la spitalul judeţean Sfântu Gheorghe, acolo unde părinţii unui tânăr de 17 ani, aflat în moarte cerebrală au fost de acord să-i doneze organele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.