Antonina Radu, unul dintre pompierii care a fost condamnată definitiv în dosarul Colectiv a fost dată în urmărire generală de către Poliția Română.

Antonina Radu, dată în urmărire generală

Antonina Radu, pompier ISU, a fost condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „Colectiv”. După pronunțarea deciziei finale, polițiștii au mers la domiciliul și la locul de muncă al femeii pentru ca aceasta să fie reținută, însă inculpata nu a fost de negăsit.

Antonina Radu a fost dată în urmărire generală de către Poliția Română pentru executare pedepsei cu închisoarea stabilită de judecătorii Curții de Apel București.

Pompierii ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au fost condamnați la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în cazul Colectiv. În anul 2015 când s-a produs tragedia din clubul Colectiv, cei doi erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

Retail jobs

Decizie finală în dosarul „Colectiv”

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis sentința definitivă în dosarul „Colectiv”. Curtea de Apel București a decis ca primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Tot la decizia judecătorilor, patronii clubului au primit pedepse cu închisoarea. Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a primit cea mai mare pedeapsă - 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Pirotehniştii Marian Moise şi Viorel Zaharia au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, iar directorul firmei de artificii Cristian Mihai Niţă a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.