După condamnarea lui Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”, conducerea interimară a primăriei Sectorului 5 va fi preluată de Mircea-Horaţiu Nicolaidis.

Cine va prelua Primăria Sectorului 5 al Capitalei

După ce primarul Piedone a fost condamnat l patru ani de închisoare, atribuţiile primăriei Sectorului 5 vor fi preluate de către Mircea-Horaţiu Nicolaidis. Noul primar a preluat atribuțiile încă de pe 2 mai, cu o zi înainte de precedenta dată la care trebuia să fie anunțată decizia finală a judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Mircea-Horaţiu Nicolaidis a fost delegat de Piedone pentru un termen de șase luni, după care, potrivit Codului administrativ, în maxim jumătate de an trebuie să se organizeze alegeri pentru funcţia de primar.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel București a decis ca primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Drept pedeapsă complementară, Piedone nu mai are voie să exercite dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.