Social 11 Mai 2022 09:02 de Alexandra Chivu
Trotuarele de pe Bulevardul Unirii din Buzău sunt o capcană pentru pietoni. Dalele abia așezate se mișcă și fac balans la fiecare pas, acolo unde sunt puse, astfel că zeci de trecători au ajuns până acum la secția de ortopedie cu entorse sau contuzii. Primăria a transmis că nu va plăti lucrarea până când firma nu va remedia situația. Ce măsuri a luat municipalitatea până în acest moment.

Trotoare „capcană” în Buzău. Zeci de pietoni au ajuns la ortopedie cu entorse, din cauza unui meșter nepriceput

Bulevardul Unirii, cea mai mare stradă din Buzău, are trotuare „capcană” pentru cei care îl traversează. Dalele proaspăt montate te invită la probe de echilibristică, deoarece plăcile nu sunt fixate cum trebuie și se mișcă încontinuu. Fiecare pas pe ele reprezintă un pericol, se plâng localnicii.

„M-am împiedicat de astea, nu erau așezate bine. Și acum merg încet. Mă doare...Eu, care eram fâșneață, acum mă uit unde calc”, a declarat un trecător, pentru Observator.

„S-a împiedicat de o dală, a căzut în genunchi. era numai sânge. A dus-o la spital. Să le lipească domnule. mai bine lăsa aşa, ce e porcăria asta? A avut răni la cap. Din cauza dalelor astea puse greșit. Pe 4 ianuarie, când ploua, ei puneau dale cu nisip”, a spus un altul.

Măsurile luate de primărie

Din această cauză, la ortopedie e mai aglomerat ca oricând, susțin medicii. „S-au prezentat la camera de ortopedie mai mulţi pacienţi decât de obicei. Pacienţii vin cu contizii, cu entorse”, a explicat Dragoș Porumb, medic ortoped, pentru sursa citată.

Lucrările de modernizare costă 18,6 milioane de euro, bani europeni. „ Contractul este mare. 18,6 milioane de euro. Firma care a lucrat aici pe partea de trotuare cu dale, a lucrat prost pe anumite porţiuni. Nu am plătit nimic, nu s-a făcut nicio recepţie. Sunt convins că lucrările terminate vor fi de calitate”, a afirmat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Până acum, constructorul a primit o amendă simbolică de cinci mii de lei, iar dirigintele de șantier a fost schimbat și pedepsit cu o amendă de 500 de lei.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.