Social 6 Mai 2022 10:10 de Clara Vacaru
O educatoare de la o grădiniță din Iași a aprins lampa cu ultraviolete, în timp ce 25 de copii erau în clasă. Conducerea instituției spune că femeia ar fi deschis aparatul pentru dezinfectare din greșeală. Aproape 30 de minute au fost expuși copiii razelor ultraviolete.

Incidentul s-a petrecut în cursul dimineţii de marţi la grădiniţa din Iași. Educatoarea nu și-a dat seama că a aprins lampa cu ultraviolete, în timp ce era în clasă cu 25 de copii de la grupa mijlocie.

După somnul de prânz, micuții s-au plâns de dureri de cap, mâncărimi şi usturimi în zona ochilor. O îngrijitoare a descoperit lampa UV aprinsă și a stins-o, însă nu a anunțat conducerea grădiniței de acest incident.

"Când s-au trezit după amiaza dupa somn, câţiva dintre ei cu ochişorii roşii. Dintr-o eroare umană s-a apăsat pe butonul lămpilor uv. Personalul a fost bine instruit, dar fiind o altă educatoare care suplinea un concediu medical, necunoscând despre ce este vorba, s-a intamplat ce s-a intamplat", a declarat Maria Oneaga, directoarea grădiniţei.

Expunerea îndelungata la lămpile cu UV poate provoca și orbire

Copiii au ajuns la medic, unii spital, unii la cabinete private, dar din fericire niciunul nu a fost internat. În următoarea perioadă, ei nu trebuie expuși la lumină puternică, iar ochii trebuie protejați. Cel mai grav caz este al unei fetițe de 4 ani, care a primit 10 zile de tratament oftalmologic, perioadă în care trebuie să stea doar în încăperi întunecate, scrie stirileprotv.ro. Expunerea îndelungată la razele UV este foarte periculoasă și poate provoca leziuni oculare serioase sau chiar orbire.

Inspectorii de la ISJ Iași au mers în unitatea de învățământ, pentru a cere explicații. După prezentarea rezultatelor verificării în Consiliul de Administraţie al unităţii se vor impune si sacţiuni.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Lampa UV a fost achiziționată de părinți în timpul pandemiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.