Datorie colosală a primăriei comunei Sutești din Vâlcea față de o trupă de lăutari din Satu Mare care a cântat nouă ani în urmă la o sărbătoare a localității și căreia nu i-a fost achitat onorariul.

Datoria primăriei la lăutari

Prin urmare primăria din Sutești este executată silit pentru această datorie. Ca să achite suma care nu este deloc una mică, primăria a scos la licitaţie până și cele două microbuze şcolare din localitate, cu care circulă aproximativ 140 de elevi.

Actualul primar al localităţii, Alin Dumbravă, a declarat că inițial, datoria față de trupa de lăutari era de 25.000 de lei, însă aceasta a ajuns acum la 520.000 de lei din cauza penalităţilor foarte mari specificate în contractul încheiat între trupa de lăutari și reprezentanţii comunei din anul respectiv.

“Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei - utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate”, a declarat primarul din Suteşti.

Ce buget anual are primăria

Primarul comunei a spus că la moment nu are soluții pentru transportul elevilor la școală, în cazul înm care autobuzele școlare vor fi vândute. Peste 100 de copii vor trebui să ajungă pe jos la școală.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria”, a mai adăugat primarul din Suteşti.

Comuna Suteşti este o localitate din județul Vâlcea ce numără o populaţie de circa 2.000 de locuitori şi are buget anual nu mai mare de 2,5 milioane de lei. Localitatea este situată într-o zonă viticolă din apropierea municipiului Drăgăşani.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.