O alertă cu bombă a fost semnalată, vineri dimineaţa, prin 112, la bordul unui avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Otopeni, informează Poliția Română. Brigada Antiteroristă a SRI a intervenit. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Autoritățile au anunțat că nu a fost depistat niciun dispozitiv pirotehnic.

Alarmă falsă cu bomba la bordul unui avion care trebuia să plece de pe Otopeni

Alerta s-a dat la terminalul de plecări, în jurul orei 06.00. Primele informații au arătat că ar fi fost vorba despre o alarmă cu bomba la bordul unui zbor care urma să ajungă în Munchen. Toți pasagerii au fost dați jos din aeronavă, iar pista a fost blocată pentru a permite Brigăzii Antiteroriste a SRI să intervină.

„În urma unui apel anonim la 112 care ameninţa că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internaţional Henry Coandă Bucureşti. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronavă şi în acest moment pirotehniştii Brigazii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări", se arată în comunicatul remis de autorităţi.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă. Oamenii din avion au fost debarcați și s-au făcut toate verificările care se impun în aceste situații. Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează, în prezent, în condiții normale și nu s-au înregistrat perturbări.

„Verificările efectuate de către instituțiile abilitate ale statului s-au încheiat și s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii urmează a fi îmbarcați iar aeronava Lufthansa, cu destinația Munchen, va decola în cel mai scurt timp”, a transmis Compania Națională Aeroporturi București.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.