Nicolae Ciucă a anunțat că podul suspendat de la Brăila va fi gata în luna decembrie a acestui an. Premierul a menționat că după experiența cu construcția podului de peste Dunăre, România poate efectua mai multe astfel de lucrări.

Ciucă a mers la Brăila unde se construiește podul suspendat

Premierul Ciucă a efectuat astăzi o vizită la Brăila pentru a vedea cum se desfășoară lucrările la podul de peste Dunăre. Acesta a discutat despre termenul final și a menționat că podul trebuia să fie gata în decembrie anul trecut. Cu toate acestea, Ciucă spune că acest proiect este o mândrie.

”Am venit astăzi în județul Brăila pentru a putea să evaluăm la fața locului stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Este evident că, deși ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut, în decembrie, avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările, astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulație. Este un proiect cu care ne mândrim”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Podul va fi pus în circulație în decembrie

Premierul a afirmat că după experiența construcției podului de la Brăila, România ar mai putea construi în țară poduri suspendate, podul din Brăila fiind primul de acest tip din țară.

”Îmi spunea dl. director că parctic prin această lucrare România face un pas înainte în ceea ce privește construcția de poduri suspendate. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanțarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să învețe. Este un aport al mai multor companii din mai multe țări. Este foarte important ca inginerii noștri să poată să identifice și să deslușească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu cu forțele proprii. Ca atare, în decembrie vom avea acest pod în circulație”, a mai adăugat Ciucă.

Citeste si:
Noi fisuri au apărut în structura de rezistență a podului de la Brăila
Noi fisuri au apărut în...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.