Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a publicat regulamentul școlii 194 din Capitală care prevede scăderea notei la purtare elevilor pentru posesie de arme şi droguri și exmatricularea celor care își vopsesc părul.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că Şcoala Gimnazială numărul 194 din Bucureşti încalcă Statutului Elevului în Regulamentul Intern, deoarece prevede măsuri drastice cu privire la hainele si părul elevilor.

Regulamentul școlii 194 din Capitală naște controverse

În regulamentul respectiv scrie că elevii vor fi extratriculați dacă vin la școală cu părul vopsit si sancționați dacă au o ținută vestimentară nepotrivită.

„Ţinuta vestimentară şi capilară a elevelor va fi îngrijită (părul tuns scurt sau lung, dar legat şi pieptănat). Nu se admite părul vopsit. Elevele şi elevii care îşi vopsesc părul vor fi sancţionaţi până la eliminarea din şcoală şi chiar mutarea la altă şcoală. Fusta nu trebuie să fie foarte scurtă (cu mai mult de 5-6 cm deasupra genunchiului). Elevele nu vor avea sprâncene pensate, nu se vor farda (ruj, ojă, fond de ten, rimel etc). Nu se recomandă încălţăminte cu talpă înaltă, aceasta punând în pericol dezvoltarea normală a copilului”, se arată în regulamentul unităţii şcolare, potrivit adevărul.ro.

Pentru substanțe interzise, ”pedeapsa” este mai ușoară

În regulamentul şcolii 194 sunt precizate sancţiuni și cu privire la substanţele interzise. Totuși, acestea sunt ușoare, în comparație cu cele date pentru părul vopsit.

Astfel, pentru elevul care deţine sau consumă droguri, băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, ţigări, substanţe etnobotanice şi participă la jocuri de noroc se iau următoarele măsuri:


  • În ciclul primar, prima abatere înseamnă o observaţie, iar la prima recidivă se scade un punct la purtare, iar la a doua recidivă se scad două puncte.

  • În ciclul gimnazial sunt aceleaşi reguli. Singura diferenţă o reprezintă faptul că se scad trei puncte în cazul în care acţiunea se repetă.

„Modul de acţionare a şcolii în cele două situaţii sunt bulversante, şi nu autoritare, ci ilogice faţă de educaţia elevilor care învaţă în unitatea lor de învăţământ. De asemenea, aceleaşi sancţiuni ca în cazul introducerii de droguri în şcoală sunt valabile şi în cazul în care un elev introduce şi/sau să face uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ”, a mai transmis AEBI, conform sursei citate.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.