Au scăpat de bombele rușilor, dar au fost la un pas de moarte în România, într-un accident rutier. Este povestea a doi soți ucraineni, spulberați de o mașină ajunsă pe contrasens în apropierea Vămii Petea. După verificare, polițiștii au descoperit că șoferul care a intrat pe contrasens era beat. 

 

Doi soți ucraineni au fost spulberați pe un drum din România

Ucraineanul de la volunul celeilalte mașini a încercat să evite tragedia, însă fără rezultat. Coliziunea a fost atât de violentă, încât autoturismul în care se aflau cei doi refugiați a fost proiectat într-un stâlp de pe marginea șoselei, pe care l-au pus la pământ. O minune i-a salvat, aceștia scăpând doar cu zgârieturi și contuzii ușoare.

O refugiată din Ucraina a murit la Vama Petea, după ce a trecut de granița cu România

O femeie de 62 de ani din Ucraina a murit în data de 5 martie la Vama Petea, după ce a trecut granița cu România. Aceasta a acuzat dureri în piept și s-a stins în autocar, în urma unui infarct.

Autotuvehiculul a fost ținut mai bine de 20 de ore în localitatea Kisvarda. Personalul de la frontieră a chemat ambulanța, însă femeia își dăduse deja ultima suflare atunci când echipajele medicale au sosit la fața locului.

În noaptea de dinainte, autocarul în care se afla femeia împreună cu alți 40 de refugiați a trecut prin Vama Sighet, județul Maramureș, apoi de Vama Petea, dar autoritățile din Ungaria nu au vrut să îi lase să intre fiindcă nu aveau teste COVID-19.

Autoturismul a fost dus în Kisvarda, pe teritoriul Ungariei, la 20 de kilometri de vamă, unde ucrainenii au așteptat peste 20 de ore tot din cauza situației epidemiologice de la acel moment.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.