Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că în următoarea perioadă România ar putea înregistra o creștere a cazurilor de COVID-19, din cauza excluderii bruște a tuturor restricțiilor.

Rafila, despre o posibilă creștere a cazurilor de COVID

Austria este prima țară din Uniunea Europeană care a anunțat că reintroduce din nou restricțiile anti-COVID-19. Prin urmare, măștile de tip FFP2 vor fi din nou obligatorii în spațiile închise. Decizia a fost luată după ce țara a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus. Ministrul Sănătății de la Viena a recunoscut că s-au grăbit cu relaxarea restricțiilor.

Doctorul Anthony Fauci, coordonatorul programului federal de combatere a bolilor infecțioase din America a avertizat că și Statele Unite se va confrunta cu creșterea numărului de îmbolnăviri, urmând un nou val de COVID. Chiar dacă statisticile arată că numărul cazurilor este în scădere, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că sfârșitul pandemiei nu este aproape.

Rafila a afirmat că a propus o relaxare etapizată a restricțiilor, însă decizia politică a fost diferită și s-a renunțat brusc la toate restricțiile. De asemenea, ministrul îndeamnă populația să poarte în continuare masca de protecție în spațiile închise aglomerate.

"Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială. În mod evident, în România cifrele s-au stabilizat. Eu intuiesc o uşoară creştere a numărului de cazuri . Vedem ce se întâmplă în alte ţări, aşa că recomandarea rămâne valabilă", a afirmat Alexandru Rafila.

România s-ar putea confrunta cu valul șase de COVID în toamnă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că pericolul pandemiei de coronavirus nu a dispărut în totalitate și că ne-am putea ciocni de un al șaselea val de pandemie Covid-19 în toamnă, însă autoritățile monitorizează situația pentru a nu o scăpa de sub control.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

„Monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă. Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă”, a declarat Alexandru Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.