Social 3 Martie 2022 08:57 de Clara Vacaru

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor celor opt militari care au decedat in Constanta, după ce un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. 

"Cu profundă tristeţe, Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei pilotului aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşite în judeţul Constanţa în timpul unei misiuni. Vom onora mereu memoria celor opt militari români care şi-au pierdut viaţa în aceste tragice accidente aviatice", a transmis Administraţia Prezidenţială.

8 militari au murit in tragedia aviatică din Dobrogea

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control miercuri seara, la ora 20:03.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare - salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a fost trimis in cautarea aeronavei. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20:44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom. In total, opt militari și-au pierdut viața in aceasta tragedie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.