O explozie puternică a devastat un bloc din Carei. 11 persoane au fost rănite, 3 dintre ele fiind în stare critică. Incendiul a fost atât de puternic încât a avariat un hotel și un alt bloc din apropiere. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

Carei: Explozie urmată de incendiu

Evenimentul a avut loc, duminică, în Carei. Este vorba despre o explozie la un bloc de apartamente, care a distrus, în principal, etajul patru, unde a și avut loc deflagrația. Suflul exploziei a împrăștiat bucăți de piatră la sute de metri distanță, afectând și apartamentele din blocurile din jur. Mai multe mașini au fost avariate, unele dintre ele fiind în daună totală.

A fost activat Planul Roșu de intervenție. ISU Stau Mare a anunțat că a fost solicitat și sprijin aerian din partea elicopterului de la Jibou. Pentru moment, în total sunt 11 persoane rănite, 3 în stare gravă, însă situația este dinamică.

Informații oficiale:

„În acest moment, trei victime, care sunt intubate, sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente Satu Mare cu o ambulanţă SMURD (TIM), respectiv o ambulantă SAJ”, a transmis ISU Satu Mare.

„În acest moment, 7 echipaje ale pompierilor sătmăreni intervin cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înalţime şi 4 ambulanţe SMURD (3 cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobila), pentru evacuarea şi acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma producerii unei explozii la apartamentul etajului 4, dintr-un bloc situat în P-ţa Avram Iancu, din Carei”, anunţă ISU Satu Mare.

„Până în prezent s-au înregistrat 11 victime”, a transmis ISU Satu Mare, fără a preciza starea victimelor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.