Conducătorii auto care se vor aventura în drifturi pe stradă sau în parcări se vor alege fără permisul de conducere, conform noilor modificări ale Codului Rutier care urmează să intre în vigoare din 27 februarie.

Cum vor fi sancționați șoferii care vor fi prinși că fac drifturi

În conformitate cu noile modificări din Codul Rutier, conducătorilor auto care vor face drifturi prin parcări sau pe străzi le va fi reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Noua lege intră în vigoare din data de 27 februarie 2022.

Până acum, șoferii care se aventurau în drifturi se alegeau doar cu o amendă pentru deranjarea liniștii publice.

În Codul Rutier au fost realizate mai multe modificări printr-o ordonanță care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie, însă reglementările legate de creșterea siguranței în trafic se vor aplica din 27 februarie 2022.

Ce alte încălcări vor mai fi sancționate

Potrivit Ordonanței Guvernului nr 1./2022 s-au implementat o serie de modificări ale Codului rutier fiind valabile de la 31 ianuarie, având scopul de a oferi mai multă siguranță în trafic și pentru a reduce numărul accidentelor. Noile modificări aduc sancțiuni mai dure pentru încălcarea legislației rutiere, dar totodată au fost incluse și noi prevederi.

După modificările recente, condusul agresiv va fi sancționat, iar mersul pe banda de urgență a autostrăzilor va fi amendat mai aspru. Unele dintre modificările au fost aplicate încă din 31 ianuarie, însă cele mai multe vor intra în vigoare după 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial (28 ianuarie), respectiv acestea vor fi puse în aplicare din 27 februarie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.