Alianţa pentru Unirea Românilor( AUR) a anunțat că organizează duminică, începând cu ora 14,00, o acţiune de protest „împotriva regimului toxic Iohannis", în Piaţa Universităţii din București. Nemulțumirile partidului vizează situaţia economică, socială şi sanitară.

Anunț AUR: Protest, duminică, în Piața Universității

Formațiunea politică vrea ca Guvernul să adopte urgent 10 măsuri: „demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, declanşarea stării de urgenţă în domeniul energiei şi reglementarea pieţei de profil, ridicarea stării de alertă, eliminarea tuturor restricţiilor împotriva COVID, anularea amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricţiilor în perioada pandemiei, verificarea achiziţiei de 120 milioane de doze de vaccin făcută de Florin Cîţu şi sesizarea Parchetului de către Corpul de Control, renegocierea PNRR în interesul cetăţenilor români, renegocierea Pactului Verde cu Comisia Europeană, elaborarea unei strategii de redresare demografică, elaborarea unei Strategii Forestiere Naţionale".

Comunicatul integral:

„AUR cheamă românii în stradă împotriva regimului toxic Iohannis. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează o amplă acțiune de protest împotriva regimului Iohannis, duminică, 27 februarie, ora 14:00, în Piața Universității din București, la care invită toți românii nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă țara. De asemenea, un marș auto va porni din Ploiești spre București, începând cu ora 10:00.

Principalele nemulțumiri vizează situația economică, socială și sanitară. În acest sens, AUR somează guvernul-marionetă Ciucă să adopte urgent 10 măsuri:

1. Demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

2. Declanșarea stării de urgență în domeniul energiei și reglementarea pieței de profil.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

3. Ridicarea stării de alertă.

4. Eliminarea tuturor restricțiilor împotriva COVID.

5. Anularea amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor în perioada pandemiei.

6. Verificarea achiziției de 120 milioane de doze de vaccin făcută de Florin Cîțu și sesizarea Parchetului de către Corpul de Control.

7. Renegocierea PNRR în interesul cetățenilor români.

8. Renegocierea Pactului Verde cu Comisia Europeană.

9. Elaborarea unei strategii de redresare demografică.

10. Elaborarea unei Strategii Forestiere Naționale.

Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția că scumpirile insuportabile din ultima vreme la energie, carburanți și alimente vor duce la recesiune economică, falimente în serie și șomaj, iar ieșirea din recesiune va fi foarte greu de realizat cu actuala coaliție PSD-PNL-UDMR, care a eșuat lamentabil.”

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.