2022 este anul nunților, iar cine a rămas în urmă va trebui să plătească scump, căci organizatorii de evenimente au crescut prețurile. De exemplu, unele aranjamente florale costă acum cu 70% mai mult, iar rochiile de mireasă au cel puțin 15% în plus. Prețuri piperate au și cofetăriile și serviciile foto-video. 

 

Nunțile, mai scumpe în 2022. Mirii au de înfruntat scumpiri simțitoare

„Nunţile se ţin efectiv de luni până duminică. A crescut cererea, fabricile nu fac faţă şi atunci îşi dublează numărul de ore şi atunci trebuie plătiţi suplimentar şi aşa cresc toate, toate”, Alexandra Pavel - Observator.

„Rochiile încep de la 3.000 de lei, pot să depăşească 9.500 de lei. De exemplu, modelul ăsta este la 9.500 de lei”, Diana Micle.

„Din păcate, am crescut prețurile, da, pentru că ni s-au mărit cu peste 20% cheltuielile la materii prime, nu mai vorbim de preţul la utilităţi”, Adriana Rotar.

„S-au scumpit consumabilele pe care noi fotografii le avem. Nu mai găseşti aşa de uşor furnizori în ceea ce înseamnă albume foto”, Francisc Sandor, fotograf.

Președinte AFIN: „Cu siguranţă, nunţile vor fi fără mască anul ăsta”

Oficialii dau din nou speranțe cuplurilor care așteaptă să facă marele pas, anunțând că lucrează la noi norme după care se vor organiza nunțile în acest an. Sezonul, cel mai probabil, se va deschide pe 1 mai.

„Cu siguranţă nunţile vor fi fără mască anul ăsta. Suntem încrezători că vom avea o colaborare bună cu autorităţile pe tot parcursul anului şi vom avea un sezon liniştit în care mirii se vor putea bucura de nunta mult visată”, Alin Caraman, președinte AFIN, prima instituție financiară nebancară cu capital integral românesc, dedicată creditării întreprinderilor sociale.

Trendurile s-au schimbat. Acum se poartă nunțile în conace, castele sau în pădure

Specialiștii spun că, în cei doi ani de pandemie, trendurile s-au schimbat. Mirii caută acum locuri de poveste, în detrimentul restaurantelor, așa că mulți vor să își țină evenimentul în conace, castele sau chiar în mijlocul pădurii.

Citeste si:
Inflație mai mică, prețuri mai mari. Rata anuală a inflației a...
Inflație mai mică, prețuri...

„Este un conac care are istorie, a aparţinut reginei Maria. Este prima proprietate pe care, fiind prinţesă, a deţinut-o în România. Se vor întâmpla din ce în ce mai multe evenimente în astfel de locaţii.

Pe noi ne bucură nu numai că suntem proprietarii unui astfel de loc, dar cred că aici trebuie să rămânem, în zona asta de bun gust, de eleganţă”, Ramona Cumita, proprietar conac.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.