Alimentele de bază au suferit schimbări de prețuri uriașe în România. Acestea au ajuns să aibă cele mai mari prețuri din ultimii 18 ani.

Produsele alimentare se scumpesc cu fiecare zi tot mai mult

La moment, un litru de ulei a ajuns să coste 10 lei, iar o pâine costă nu mai puțin de 3 lei, acestea fiind cele mai mari prețuri din ultimii 18 ani la produsele alimentare. Chiar și în această situație, guvernarea renunţă la ideea plafonării preţurilor la alimentele de bază, după ce analizele realizate au demonstrat că acest lucru nu va avea efectul dorit.

Guvernul este în căutarea a noi soluții pentru a veni în sprijinul românilor în momentul în care au realizat că plafonarea prețurilor nu este o idee tocmai bună.

Axeștia susțin că ideea privind plafonarea ar fi greu de pus în practică, mai ales că ar fi creat provocat între producători, în special între retaileri și producători. Din întreaga poveste,în câștig ar fi ieșit distribuitorii și retalerii, iar producătorii nu ar fi avut nici un avantaj.

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază nu este acceptată

Potrivit unor surse din coaliția de guvernare, până și specialiștii din ministerul Agriculturii au fost contra ideii plafonării prețurilor la produsele de bază și au solicitat programe prin care să ofere sprijin producătorilor pentru a nu recurge la mărirea prețurilor.

Întâlnirile pe care le-au avut liderii coaliției cu distribuitorii și producătorii, de asemenea, au dus la renunțarea ideii de plafonare a prețurilor.

În prezent, soluția plafonării prețurilor la alimentele de baza este una inadmisibilă în coaliție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.