Liderii Uniunii Europene se vor întâlni joi, la ora 11.30 GMT, pentru a discuta despre acumularea masivă de trupe ruse la frontiera ucraineană, au declarat miercuri oficiali europeni, precizând că reuniunea nu este o reacţie la anumite evoluţii speciale, ci un prilej de a face schimb de opinii şi de a se pune la curent cu ultimele informaţii, relatează Reuters şi AFP.

Discuție despre criza ruso-ucraineană între liderii UE

Întâlnirea ad-hoc se va derula chiar înainte de începutul summitului UE-Africa plănuit de multă vreme. După reuniune nu se vor adopta concluzii.

"Liderii se reunesc la Bruxelles pentru summitul UE-Africa şi au vrut să se întâlnească şi să discute despre criza de la frontiera ucraineană, să se pună la curent unii pe alţii, să facă schimb de informaţii şi de opinii", a spus un oficial UE.

NATO a acuzat Rusia miercuri că trimite mai multe trupe la frontiera cu Ucraina, chiar în contextul în care Moscova a anunţat că a început să-şi retragă militarii şi că este deschisă diplomaţiei.

Riscul unui atac din partea rușilor este ridicat

Tot miercuri, un oficial occidental de rang înalt din domeniul securităţii a avertizat, în cadrul unui interviu pentru Reuters, că exerciţiile militare ruse sunt la apogeu şi că riscul unei agresiuni ruse împotriva Ucrainei va rămâne ridicat pentru restul lunii februarie, potrivit Agerpres.

"Întâlnirea nu este din cauza unei anumite evoluţii speciale, dar era greu de imaginat că liderii UE se vor afla pentru două zile la Bruxelles şi nu vor discuta chestiunea care este în atenţia mondială de săptămâni", a spus un alt oficial UE.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.