O întâmplare inedită a avut loc luni, 15 februarie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. Un pacient în vârstă de 48 de ani a ajuns la spital cu o problemă medicală, iar personalul de acolo a descoperit că poartă o vestă antiglonț. Bărbatul le-a explicat că o folosește din cauza războiului care ar putea să izbucnească în Ucraina. Incidentul a fost relatat de medicul Paul Ichim pe internet. 

De frica războiului, un gălățean a mers la spital cu vesta antiglonț pe el

Individul le-a mai spus cadrelor medicale că vesta a primit-o de la un club de airsoft unde este membru. Întâmplarea a fost povestită de medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul integral al medicului

„Am sa vorbesc despre niste chestii sensibile de prin spitale. Observatiile corespund realitatilor actuale, de cand a inceput mizeria asta de pandemie si de cand apartinatorii nu mai intra la pacienti. Se interneaza pacienti cu diverse valori la ei. Desi le spunem si avem afisat oficial ca nu raspundem de valorile pacientilor, ei pastreaza asupra lor ce nu te astepti.

Normal ca nu avem voie sa scotocim in lucrurile personale ale pacientilor si nu avem cum sa stim ce au. Ca sa venim in ajutorul lor, al celor care colaboreaza cu noi, intocmim un proces verbal cu ce ne dau in pastrare, sigilam punem sub cheie si restituim pacientului la plecare sau familiei bunurile despre care am aflat.

Au aparut diverse acuze de la cei care sunt secretosi, ca le-au disparut diverse, situatie total neplacuta pentru noi. De aici diverse interpretari si suspiciuni, mai ales ca hotul neprins, negustor cinstit.

In concluzie, cand veniti in spital anuntati asistentele sefe ce detineti, stocati sub cheie la ele bunurile, ca sa nu mai avem situatii din astea dezagreabile. Va rugam frumos, lasati bijuteriile acasa, la noi nu se face parada modei!!!

„Pe undeva lumea a luat-o rara rău!”

Pe alta parte discutand situatiile astea si modul de gestionare, aflu niste chestii de am devenit subit religios din ala facandu-mi cruci fara numar. Asa am aflat ca in situatii nefericite, apartinatorii cer de la noi, ce nu-ti trece prin cap, de pe urma decedatului. Sunt cereri de servetele umede, de pampersi, de camasuta cu floricele, care hai sa fim seriosi, nimeni nu le mai contabilizeaza cand trebuie gestionat un pacient ce a decedat.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Ce mama ei de viata sa faci cu servetelele, pampersii ramasi dupa un om ce a decedat, decat sa le arunci la deseuri. Am spus corect, cereri inregistrate la director si dosare intregi cu chestii din astea, cu amenintari de relatari pe la televiziuni si nu mai stiu eu pe unde.

Sunt curios, ati devenit si voi bisericosi cititnd asa ceva, v-ati facut cruce? Pe undeva lumea a luat-o rara rau. Daca a venit la urgente sa se consulte unul, cu vesta antiglont pe el, ca nu stie cand incepe razbelul si sa fie protejat, ce mai vreti?”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.