Mai mult apeluri la 112 venite din comuna Berteștii de Jos, județul Brăila, i-au pus în dificultate pe dispeceri. Localnicii au pretins că sunt terorizați de o fantomă. Inițial, autoritățile au crezut că este vorba despre o farsă, apoi au constatat că disperarea oamenilor este reală, căci cineva sau ceva îi atacă cu pietre. 

Brăila: Localnicii au sunat la 112 ca să reclame o fantomă

Suflarea comunei Berteștii de Jos din Brăila e tulburată după ce se lasă întunericul. Pe strada Liliacului, trei femei au declarat că, de aproape o săptămână, tabla de pe casele lor răsună din cauza unor lovituri cu pietre. L-au căutat pe făptaș în întuneric, dar fără rezultat. Într-o seară, una dintre victime a fotografiat, din spatele ferestrei, o umbră cu ochi strălucitori.

„De șase nopți noi n-am dormit. Am stat de pază”, a declarat o localnică, pentru PRO TV.

„Mi-a luat becul din curte. Mi-a desfiletat becul și mi l-a luat! S-a speriat, au fugit câinii. De-aia nici nu se ma dă bieții câini de frică. Mergea televizorul și m-a trezit din somn. Poc! Și m-a speriat!

N-ai cum să-l vezi. Degeaba stai și te uiți. Te uiți așa și vezi cum cade piatra pe casă și nu știi de unde vine! Zici că-i michiduță, cornutu’, cum se zice. Fantomă, strigoi”, a povestit o alta.

Primar: Ne-am uitat pe camere și nu s-a văzut nimic

După reclamații, primarul comunei, Costel Capbun, a verificat camerele de supraveghere: „Ar fi trebuit să treacă pe undeva prin zona asta și se vedea. La solicitarea uneia dintre persoane, n-am uitat pe camere, sa vedem. Și nu s-a văzut nimic”.

„Seara iar s-a întâmplat, a venit și șeful de post, a doua zi, după ce a fost sesizarea la 112. Am verificat toate camerele de supraveghere, am verificat și toate mașinile care au fost în zonă, efectiv n-a fost identificat nimic”, a completat edilul.

„Nu au constatat distrugeri, în continuare fiind efectuate verificări pentru clarificarea situației de fapt”, a transmis agent Geanina Niculae, purtător de cuvânt IPJ Brăila.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.