Compania Metrorex a anunțat că face angajări pe mai multe posturi. Vezi cum te poți angaja și care sunt salariile pe care le oferă firma.

Metrorex a anunțat angajări în cadrul companiei

Metrorex a anunțat. după o analiză a personalului și nevoile companiei, că face angajări pe diferite categorii: mecanic locomotivă și REM, impiegat de mișcare, meseriaș întreținere cale/tunel, defectoscopist sau electromecanic.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, această analiză se va face cu ajutorul unor experți străini după ce numărul angajaților s-a redus din cauza pensionării.

Angajările la Metrorex

Persoanele care sunt interesate să se angajeze la Metrorex trebuie să depună o cerere ce conține datele de contact (adresă şi telefon) la Registratura Metrorex. Aceasta trebuie să fie însoţită de copii ale actelor de studii şi calificare, dar şi un CV.

În momentul în care Metrorex va avea posturi vacante conform calificării şi pregătirii pentru care optați, veți fi contactat pentru o testare la Metrorex.

Ce salarii oferă Metrorex pe diverse poziții

Salariile la Metrorex sunt diferite în funcție de postul de muncă și programul de lucru, la care se adaugă sporurile legale și cele prevăzute în contractul individual de muncă.

Salariile de încadrare la Metrorex sunt următoarele:


  • Mecanic de locomotivă – între 5534 lei și 6853 lei

  • Impiegat – între 5830 lei și 6660 lei

  • Meseriaș întreținere – între 4673 lei și 5266 lei

  • Electromecanic – între 5830 lei și 6660 lei

Sporurile pe care le primesc salariații Metrorex sunt între 12% și 40% și sunt acordate în funcție de vechimea, locul de desfășurare a activității și programe de muncă (zi/noapte).

Totodată, din salariile rezultate, un procent de 45% sunt contribuțiile, obligații pe care fiecare angajat trebuie să le achite la bugetul consolidat al statului. Astfel, salariile anterioare sunt cele brute.

Citeste si:
Stația de metrou Tudor Arghezi este inaugurată astăzi
Stația de metrou Tudor...

Așa dar, salariile nete maxime la metrou vor fi următoarele:


  • Mecanic de locomotivă > 5000 lei

  • Impiegat > 5000 lei

  • Meseriaș întreținere > 4000 lei

  • Electromecanic > 5000 lei


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.