Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat, joi, că primul convoi al trupelor americane a intrat în România și se îndreaptă către Constanța, însoțite de Poliția Militară. Coloana de blindate SUA, care fac parte din Task Force (TF) Cougar, s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Totuși, cu aceste informații pe „tavă”, mulți români s-au întrebat de ce autoritățile au făcut publică această mișcare. Explicația.

Imagini cu primul convoi al trupelor americane. Blindatele Stryker au intrat în România cu destinația Constanța

Cele 16 camioane cu remorci în care sunt încărcate vehicule blindate au intrat în țara noastră miercuri seară, prin punctul de frontieră Nădlac, și se îndreaptă către baza de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se deplasează pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București - Mihail Kogălniceanu, a precizat joi dimineață Ministerul Apărării Naționale, care a publicat imagini cu deplasarea convoiului militar.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere, a transmis MApN.

Comandantul Batalionului 191 Infanterie Arad, locotonent-colonel Ioan Sorin Semeniuc, care a întâmpinat camioanele americane, a declarat că acestea au venit din Germania, cu destinația Baza Mihail Kogălniceau din Constanţa.

„A intrat în ţară primul convoi dintr-o serie de trei care transportă tehnică militară din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac până în baza Mihail Kogălniceau. Şoferii au parcurs deja formalităţile vamale, urmează ca şi celelalte două convoaie să parcurgă aceleaşi formalităţi, iar la momentul ajungerii ultimului şofer în parcare toţi vor executa timpul legal de odihnă, ulterior vor începe deplasarea escortaţi de echipaje de poliţie militară", a declarat Semeniuc.

Statele Unite intenționează să trimită în România o mie de soldați, care până acum au fost staționați în Germania. Înaintea lor, în România vor ajunge, în total, trei convoaie, formate din 48 de camioane în care se află vehicule pe care trupele le vor utiliza.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Președintele Joe Biden a informat trimiterea a câte o mie de militari în România și Polonia, pentru întărirea flancului estic al NATO. SUA se așteaptă ca Rusia să atace Ucraina.

Motivele pentru care MApN a anunțat ruta convoaielor

Una dintre explicații ar fi din rațiuni de trafic. Ministerul Apărării a menționat că, pentru o bună desfășurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor asupra eventualelor restricții rutiere.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.