Prețul benzinei standard a ajuns, în unele benzinării din Capitală, să coste 7 lei/litru. Prețul combustibilului a crescut considerabil în ultima perioadă și se pare că nu va stopa.

Prețul la benzina standard crește în continuare

Acum, un plin de combustibil va costa cu cel puțin 25 de lei mai mult față de luna trecută.

Cabinetul Ciucă susține că admite varianta plafonării prețurilor, iar experții din domeniu sunt de părere că această variantă ar fi o soluție, însă este important și nivelul de preț la care se face această plafonare.

„Prețul corect ar fi în jur de 6 lei. De la 5,5 lei/l până la 6,3 lei/l benzinele și produsese de motorină normale iar benzinele specializate și motorinele ar trebui să fie maximum 6,5 lei/l. Dar probabil că se zvonește și se aude că coaliția de guvernare ar fi căzut la pace să găsească o soluție pentru stopare, dar nu numai pentru stopare, dar și pentru revenirea în jurul acestor prețuri”, a transmis Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari.

Prețul carburanților în România

România a ajuns în topul țărilor în care înmatricularea mașinilor cu ardere internă, pe benzină sau diesel a scăzut considerabil. În anul precedent, în România au fost înamtriculate 6.342 de autoturisme complet electrice, în creștere de la 2.845 cu un an înainte, adică +123%, potrivit economedia.ro.

Un litru de benzină Euro 95 costă 6,56 de lei, iar litrul de GPL - 3,73 de lei. Un litru de motorină a ajuns să coste aproximativ 6,53 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.