Peste 207 milioane de euro vor fi investite în dezvoltarea regiunilor de pe cele două părţi ale frontierei dintre Bulgaria şi România în perioada 2021-2027, în cadrul programului Interreg VI-A dintre cele două ţări. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Dezvoltării Regionale, Deliana Ivanova, care a prezidat o reuniune online a grupului de lucru comun pentru planificarea strategică a programului.

În cadrul reuniunii a fost aprobată versiunea finală a programului înainte de a fi înaintată spre aprobare Comisiei Europene. Printre priorităţile cheie se numără protecţia mediului, schimbările climatice, îmbunătăţirea conectivităţii prin extinderea reţelelor feroviare şi a navigaţiei pe Dunăre, turismul şi sprijinul financiar pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Cea mai mare parte a fondurilor programului, aproape 93 de milioane de euro, va fi utilizată pentru activităţile din cadrul programului Pactul Verde.

Investiţiile strategice şi cererile de propuneri vor sprijini proiecte între cele două ţări pentru a preveni dezastrele, pentru a construi o infrastructură ecologică şi pentru a reduce poluarea în aşezările de pe Dunăre.

Peste 70 de milioane de euro vor fi investite într-o strategie integrată de sprijinire a comunităţilor locale din regiunile de frontieră pentru a-şi defini propriile priorităţi de investiţii în turism şi în sectoarele conexe. Printre priorităţile strategice se numără finalizarea traseului Eurovello în Bulgaria şi România.

De asemenea, vor fi disponibile fonduri pentru a îmbunătăţi competitivitatea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a face faţă consecinţelor crizei COVID.

Ministrul adjunct Ivanova consideră că investiţiile în regiune pot începe înainte de sfârşitul anului 2022, dacă lucrările la acest program avansează bine.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.