România înregistrează cu fiecare zi un număr tot mai mare de cazuri de infectări cu virusul COVID-19. Prin urmare, autoritățile au decis prelungirea stării de alerte pentru o perioadă de încă 30 de zile. Totodată, s-au adoptat unele schimbări privind accesul persoanelor în mall-uri.

Starea de alertă, prelungită pe teritoriul României

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, o nouă hotărâre privind măsurile de combatere a răspândirii virusului COVID în urma creșterii alarmante a numărului de cazuri zilnice. Pentru ca reglementările să intre în vigoare, hotărârea CNSU trebuie să fie aprobată în ședință de Guvern

În cadrul ședinței s-a discutat și despre restricțiile privind accesul în centrele comerciale din țară. Prin urmare, persoanele care nu prezintă un test cu rezultat negativ sau certificatul de vaccinare pot avea acces doar în magazinele alimentare, fiind proiectat un culoar special. Starea de alertă la nivel național a fost prelungită pentru alte 30 de zile.

„37. Se propune ca, prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare, situați în centrele și parcurile comerciale, să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în decizia CNSU.

Cine poate avea acces liber în centrele comerciale din România


  • Persoanele vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 72 de ore.

  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 48 de ore.

  • Persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

Textul integral al Anexei Hotărârii CNSU nr.7 din 3 februarie 2022 se poate vizualiza aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.