Un incendiu puternic a izbucnit, luni noapte, pe acoperișul chiliile de la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița. A fost nevoie de 30 de pompieri pentru ca flăcările să fie stinse. Cele cinci măicuțe care locuiau acolo au reușit să scape nevătămate.

Incendiu la Mănăstirea Nucet: Chiliile au ars din temelii; cele cinci măicuțe care locuiau acolo s-au salvat

Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.00, într-o magazie din spatele chiliilor și s-a extins cu rapiditate spre acoperiș, apoi către întreaga clădire. Înăuntru se aflau cinci măicuțe care au reușit să iasă la timp din imobil.

Au fost mobilizate forțe de la mai multe subunități, cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție au acționat și trei ambulanțe, una SMURD și două SAJ. Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a făcut de la un hidrant din zonă și din fântâna aflată în curtea lăcașului de cult. Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul imobilului.

Preot: Avem un alt corp de chilii în care maicile vor putea să stea

„Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul chiliilor pe o suprafață de circa 500 mp”, a transmis ISU Dâmbovița.

„Eu am primit un telefon de la maica stareţă. Şi, efectiv, striga că a luat mănăstirea foc. A zis că, probabil, o lumânare. Sau, Dumnezeu ştie! Că nu şi-a dat nici dumneaei seama”, a declarat Bărboiu Luisa, primar comuna Nucet.

„Am făcut tot ce se poate pentru a localiza incendiul. În momentul de faţă situaţia este sub control şi în perioda următore vom lua toate măsurile pentru a reface chiliile care au luat foc”, a spus Corneliu Ștefan, președintele consiliului județean Dâmbovița.

„Nu avem măicuţe rănite, nu avem victime de niciun fel. Avem un alt corp de chilii în care maicile vor putea să stea”, a dezvăluit un preot.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.