Inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş, Cosmin Hogea, a anunțat că este posibil ca toate școlile și grădinițele din Timişoara să treacă la cursurile online din cauza frigului din clase.

Școlile din Timișoara fac curcuri online din cauza lipsei de căldură din clase

Inspectorul general adjunct, Cosmin Hogea, a declarat că 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara în care învață 10.269 elevi, 20 la sută dintre elevii din Timişoara, frecventează cursuri şcolare în mediul online din cauza situaţiei agentului termic.

Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30 la sută. Avem şi situaţia legată de pandemie, amândouă se suprapun şi creează o panică în rândul părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor, că se se aerisesc sălile de clasa şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase. Am analizat situaţia şi căutăm o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara. În şcolile unde nu sunt suspendate cursurile, se evită aerisirea sălilor de clasă şi este un factor care duce la modificarea cazurilor de COVID în rândul elevilor”, a declarat Cosmin Hogea, într-o conferinţă de presă.

Lista şcolilor trecute în online din cauza frigului din clase la Timişoara:

- Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timişoara

- Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” Timişoara

- Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timişoara

- Grădiniţa cu program prelungit nr.14 Timişoara

- Grădiniţa cu program sâptâmânal Timişoara

- Grădiniţa cu program prelungit nr.33 Timişoara

- Grădiniţa cu program prelungit nr.19 Timişoara

- Liceul de Arte Plastice Timişoara

- Liceul Teoretic „Bela Bartok” Timişoara (sediul de pe bdul Dragalina nr.11)

- Liceul Tehnologic ”Azur” Timişoara

- Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timişoara

- Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara

- Liceul Teologic romano-catolic „Gerhardinum” Timişoara gimnaziu şi liceul

Citeste si:
Cîmpeanu: „Elevii nu vor trece la școala online din cauza...
Cîmpeanu: „Elevii nu vor...

- Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara gimnaziu şi liceul

- Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş” Timişoara

- Grădiniţa cu program prelungit nr.28 Timişoara

- Grădiniţa cu program prelungit nr.44 Timişoara (structură Liceul Teoretic ”William Shakespeare”)

- Grădiniţa cu program prelungit nr.29 ( structură Şcoala gimnazială nr.2)

- Şcoala gimnazială nr.16 ”Take Ionescu” Timişoara (sediul de pe str. Bucureşti nr.11)

- Grădiniţa cu program prelungit ”Franz Lucas” Timişoara (structură a Grădiniţei cu program prelungit ”Nikolaus Lenau”)

- Grădiniţa cu program prelungit nr.23 Timişoara

- Şcoala gimnazială nr.18 Timişoara

Compania de termoficare din Timişoara, Colterm, furnizează agent termic la temperaturi scăzute deoarece au datorii la furnizori și o duc prost și cu stocul de cărbune. Astfelîn sălile de clasă sunt 10-15 grade Celsius. Reprezentanţii administraţiei locale au făcut o solicitare către Guvern pentru a sprijini termoficarea din Timişoara, menționând că au nevoie de 50 milioane de lei pentru a suporta frigul din această iarnă.

Citeste si:
Începe semestrul II al anului școlar 2021 - 2022. Școala online, în...
Începe semestrul II al anului...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.