Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat că, în urma a celor cinci zile de grevă a angajaților STB, au pornit verificările pentru a identifica persoanele care au participat la declanşarea protestului ilegal. Aceștia vor fi cercetaţi de Comisia de disciplină și urmează și un val de concedieri. Totodată, Criț a menționat că abonamentele STB vor fi prelungite cu o perioadă egală cu durata grevei.

Ce măsuri a luat directorul STB după greva de cinci zile

Directorul STB, Adrian Criţ, a declarat, într-o conferinţă de presă, că oricât de mare ar fi nemulţumirea angajaţilor, oricât de mari ar fi neajunsurile acestora, respectul faţă de cetăţenii care depinde de transportul în comun trebuie să primeze.

„Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi. Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat acesta.

Criț a anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc o serie de investiţii la Societatea de Transport Bucureşti.

„În următoarea perioadă, împreună cu municipalitatea, avem în curs de achiziţie o serie de mijloace de transport moderne, tramvaie, autobuze electrice, troleibuze. Municipalitatea investeşte în infrastructură, noi, cu toţii, ne dorim un transport de calitate”, a mai spus directorul general.

Motivul pentru care unii angajați au revenit pe traseu

Directorul STB a menționat că la momentul actual se fac verificări pentru a identifica angajații care au declanşat protestul ilegal.

„Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate nişte notificări (...) Aşa cum precizam, căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm. Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”.

Citeste si:
Cum vor circula autobuzele din zona Arcului de Triumf de Ziua...
Cum vor circula autobuzele...

Criț a subliniat că motivul pentru care unii angajați STB au decis să revină pe traseu a fost fidelitatea față de instituţie şi cetăţeni și conștientizarea că își pot pierde locul de muncă.

Abonamentele STB vor fi prelungite

Criţ a dat de înțeles că vor exista și unele concedieri în urma haosului creat de greva angajaților.

„Au început să vină datele cu privire la cei care au participat la protest, care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajaţi concediaţi. Cu siguranţă”.

Totodată, directorul general al STB a precizat că toate abonamentele călătorilor vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au avut acces la transportul în comun.

„Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a mai adăugat Criţ.

Citeste si:
Abonamentele STB pentru elevi și studenți, obținute doar prin...
Abonamentele STB pentru elevi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2022 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.